Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Υ.ΖΗ.Ν.


ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ
         Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου μας για το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων), που αποφασίστηκαν ομόφωνα και προτάθηκαν στη συνεδρίαση του συλλόγου.
       Πληροφορηθήκαμε, αναπάντεχα,  για την εγκύκλιο διενέργειας του προγράμματος δεκαπέντε μέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων και μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η εγκύκλιος βέβαια αποσύρθηκε άμεσα, αλλά, με αφορμή αυτό το γεγονός, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του συλλόγου για το πρόγραμμα.
·         Στηρίζουμε το πρόγραμμα και συμφωνούμε με τη διενέργειά του και με τους στόχους οι οποίοι είναι : «η καταγραφή των σωματομετρικών χαρακτηριστικών, της σωματικής δραστηριότητας και της φυσικής κατάστασης όλων των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Ο χαρακτήρας του προγράμματος θα επιτρέψει την έγκαιρη πρόληψη υγείας για τα παιδιά και τους εφήβους, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου αυτή δεν θα ήταν εφικτή λόγω γεωγραφικών, οικονομικών ή άλλων περιορισμών».
·         Θα πρέπει το πρόγραμμα να ξεκινάει από την αρχή του σχολικού έτους και να το εντάσσουν οι Κ.Φ.Α. στον ετήσιο προγραμματισμό τους. Απαιτείται μία επιπλέον ώρα φυσικής αγωγής την εβδομάδα, γιατί έτσι όπως διενεργειται τώρα η έρυενε, αναγκάζει του Κ.Φ.Α. να ¨κλέβουν¨ ώρες από άλλα γνωστικά αντικείμενα. Η μέτρηση των σωματομετρικών  χαρακτηριστικών να γίνεται σε συγκεκριμένη περίοδο, κοινή για όλους.
·         Οικονομική ενίσχυση των σχολείων ή εφοδιασμό τους με υλικοτεχνική υποδομή (ζυγαριές, μετροταινίες, ειδικό όργανο για τη μέτρηση της ευλυγισίας, cd player, το cd του παλίνδρομου τρεξίματος κ.τ.λ.) , μιας και το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο, για να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του σχολείου.
·         Να δοθεί μία ώρα από την ευέλικτη ζώνη για τη διενέργεια του προγράμματος.

                                                                                                         Το Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου